Regressie Therapie - De Vijf Cirkels

WAT IS REGRESSIE- EN REINCARNATIETHERAPIE
Wat is Regressie- en Reïncarnatietherapie
Regressie- en Reïncarnatietherapie is een vorm van psychotherapie, waarbij je teruggaat naar onverwerkte ervaringen in het verleden die de kern vormen van je probleem in je huidige leven. Regressie- en reïncarnatietherapie staat in de eerste plaats voor het zodanig herbeleven en alsnog verwerken van tot nu toe onverwerkte ervaringen, dat de daarmee verbonden problemen in het heden verdwijnen en het ervaren van een gelukkig en zinvol leven (weer) mogelijk wordt.

Ieder mens heeft een natuurlijk verlangen naar geestelijke en lichamelijke gezondheid, naar verbondenheid met en erkenning door anderen. Kortom het verlangen naar een zinvol en gelukkig leven. Onverwerkte ervaringen kunnen problemen veroorzaken waardoor een zinvol en gelukkig leven moeilijk te realiseren is.


Wat is Regressie- en Reïncarnatietherapie
Door herbeleving van traumatische ervaringen ontstaat er ontlading van emoties en fysieke pijnen; meestal een zeer bevrijdende ervaring. Dit bevrijdende effect wordt versterkt wanneer je je bewust wordt hoe in de onderliggende thematiek zich steeds weer hetzelfde probleem herhaald.

Met dit inzicht stel je jezelf in staat een aantal zaken op een andere manier aan te pakken of je leven anders in te richten. Met andere woorden jezelf te transformeren op een wijze die bij je past en die je zelf graag wilt. Omdat regressie- en reïncarnatietherapie vooral in het onderbewuste speurt, is het een confronterende therapie en daardoor zeer effectief.

We spreken over regressie therapie wanneer je onderbewuste je terugvoert naar onverwerkte ervaringen in dit leven.


Het kan ook zijn dat je onderbewuste je verder terug neemt naar je geboorte of een vorig leven, dan spreken we over reïncarnatietherapie.